Stomatološka ordinacija | Borča | Ortopedija vilica

Ortopedija vilica

Ortodoncija se bavi ispravljanjem urođenih i stečenih anomalija položaja zuba kod dece i odraslih izradom fiksnih i mobilnih ortodontskih aparata.

Ortopedija vilica

Dečije proteze

Zubi kod dece najčešće ne niču pravilno. To je najčešće posledica genetskog faktora, ali i onda kada su vilice nedovoljno razvijene pa se pravi "teskoba" ili kod nekih oboljenja.

Nije problem kada su u pitanju mlečni zubi jer se oni menjaju, ali kada izrastu stalni zubi koji su postavljeni ukrivo potrebno je odreagovati što pre. U ranom detinjstvu ispravljanje zuba ide lakše i tada se nosi tzv. mobilna proteza (skida se) koju često zovu i dečija proteza, a koja je pogodnija jer se može skidati i nameštati, pa deci stvara manje neprijatnosti i lako se navikavaju na nju.

Dečije proteze

Fiksna proteza - ortodontski aparat

Fiksne proteze su mnogo efikasnije od mobilnih proteza i vaš su najbolji saveznik do blistavog osmeha. One za razliku od mobilnih „dečijih proteza“, ispravljaju veće nepravilnosti zuba, pa ih mogu nositi i stariji i mlađi pacijenti. Ukoliko se nosi u ranom uzrastu ortodontski aparat može izuzetno brzo i gotovo u potpunosti poravnati zube.

Fiksna proteza - ortodontski aparat
grwg